СуспільствоФото

У Кременчуці вшанували пам’ять Великого Кобзаря

Урочистості з нагоди Шевченківських днів відбулися сьогодні біля пам’ятника Великому Кобзареві. Участь у заході взяли керівники міста на чолі з міським головою Віталієм Малецьким, представники підприємств і установ міста, громадських організацій, військові, школярі і просто небайдужі містяни.

Тарас Шевченко відноситься до тих класиків, творчість яких знають і шанують у всьому світі. Але для українського народу він став не просто генієм, а символом патріотизму, гуманізму, самопожертовної любові до Батьківщини, національним символом нової, незалежної України.

Сьогодні біля пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку згадували його життєвий шлях, звучали вірші, слова яких актуальні й сьогодні, незважаючи на те, що минуло вже більш, ніж півтора століття від того часу, коли вони були написані. Нам варто навчитися жити за моральними законами Кобзаря, любити Україну і українську мову, як він її любив, – саме до цього закликали сьогодні всіх кременчужан.

Квіти пам’яті учасники заходу поклали до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку на знак великої вдячності і шани від багатотисячної кременчуцької громади.

Фото: прес-служба міськвиконкому