Медицина

У Кременчуці погодили розміщення ПЛР лабораторії на території перинатального центру

Про це повідомила сьогодні на засіданні міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації заступник міського голови Ольга Усанова. Вона зазначила, що місто закупило для ПЛР лабораторії все необхідне обладнання, його вже доставили. Наразі до роботи лабораторії готують приміщення. Воно відповідає всім вимогам, які висуваються до подібних закладів, це підтвердили фахівці з Києва та Полтави. У лабораторії мають бути забезпечені всі необхідні ступені біологічного захисту, зокрема, так звані брудна (червона) та чиста (червона) зони.

Це окремо розташоване приміщення на території перинатального центру, з окремим входом і виїздом. Тож відвідувачі і пацієнти пологового будинку ніяким чином з ним не перетинатимуться. Наразі також проходять необхідну підготовку фахівці, які там працюватимуть: лаборант, імунолог та вірусолог.

Ольга Усанова зазначає, що після завершення пандемії, ця лабораторія продовжуватиме працювати і проводитиме інші різні ПЛР – дослідження, в тому числі і для вагітних. Для цього буде придбано ще додаткове обладнання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *