Суспільство

Поховання померлого від COVID-19 буде здійснюватися відповідно до рекомендації МОЗ України

У Кременчуці поховання осіб, які померли від COVID-19, будуть здійснюватися відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я. Це питання обговорювали сьогодні на засіданні міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, повідомляє прес-служба міськвиконкому.

За словами начальника департаменту житлово-комунального господарства Івана Москалика, поховання здійснюватимуться відповідно до рекомендацій МОЗ комунальним підприємством «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг». Тіло померлого має бути у герметичному пакеті, обробленому спеціальними дезінфікуючими засобами, у щільно закритій труні, щоб унеможливити контакт з ним. Поховання здійснюватимуть працівники СКРП, які мають необхідні засоби індивідуального захисту. Мінімальна кількість осіб з числа рідних і близьких зможуть бути присутніми на похованні, але повинні будуть знаходитися на безпечній відстані.

Працівники КП «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг» повинні проводити облік людей, які були на похороні, зазначаючи дату і час перебування, прізвище, ім’я і по батькові, а також інші контактні дані, щоб у подальшому можна було мати з ними зв’язок і слідкувати за станом їх здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *