Суспільство

На Великодні вихідні у Кременчуці введуть додаткові обмежувальні заходи

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 у Кременчуці у період вихідних і святкових днів з 18 по 21 квітня будуть введені додаткові обмежувальні заходи. Таке рішення сьогодні прийняте на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Додаткові обмеження діятимуть з 13.00 суботи 18 квітня 2020 року до 06.00 вівторка 21 квітня 2020 року. У цей період у Кременчуці буде обмежено роботу торговельних закладів, крім продуктових магазинів та аптек, а громадянам рекомендовано не виходити із помешкань без поважних причин та обмежити перебування у громадських місцях. Члени комісії зазначили, що не працюватимуть магазини, які торгують миючими засобами та побутовою хімією, але ці товари, у разі необхідності, можна буде придбати у продуктових магазинах великих торговельних мереж таких як АТБ, «Маркетопт» та «Оптовичок».

Також під час Великодніх свят має бути неухильно забезпечено дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, встановлених законодавством, в ході проведення Великодніх служб релігійними організаціями шляхом заборони проведення масових релігійних заходів на території церков та прилеглих до них територій за участю прихожан; дотримання санітарних та протиепідемічних заходів церковнослужителями при проведенні Богослужінь у церквах, шляхом обмеження їх перебування у приміщеннях церков не більше 10 осіб, забезпечення їх індивідуальними засобами захисту, дотримання безпечної відстані між особами і унеможливлення фізичного контакту з церковними предметами; обмеження доступу громадян до релігійних споруд та прилеглих територій.

Крім того, буде обмежено доступ громадян до парків, скверів та інших зелених зон для проведення пікніків.

Відповідні рішення прийняті і на рівні області. Про це повідомив голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *