Суспільство

У Кременчуці розпочали підготовку до купального сезону 2020 року

Сьогодні, 30 квітня 2020 року, у виконавчому комітеті Кременчуцької міської ради відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Серед інших на порядок денний було винесене питання про підготовку до купального сезону 2020 року та літнього відпочинку оздоровлення дітей, визначення, облік та обладнання місць масового відпочинку населення на водоймах міста.

Перший заступник начальника управління житлово-комунального господарства Катерина Бутенко проінформувала присутніх, що наразі вже розпочато підготовку до купального сезону офіційних місць відпочинку біля водних об’єктів міста. Працівниками КУ «Кременчуцька водолазно-рятувальна станція» буде проведено обстеження акваторій річок у традиційних місцях відпочинку кременчужан біля водних об’єктів, як офіційних, так і стихійних.

За повідомленням прес-служби міськвиконкому, як і минулого року, рятувальні пости працюватимуть на центральному міському пляжі, намитій косі у парку культури та відпочинку «Придніпровський», в районі кафе-бару «Афіни» по вулиці Великій набережній, 28, в районі човнової станції «Демурівка (Східна дамба), в районі бару «Восьминіг» біля човнової станції «Демурівка» (Східна дамба ), біля човнової станції № 1 по вулиці Чумацький шлях (Західна дамба), по вулиці Керченській в районі садиб №№ 20, 22, на території р. Сухий Кагамлик біля спорткомплексу «СпортЛайф» по проспекту Лесі Українки, 120, на р. Сухий Кагамлик в районі перехрестя вулиці Героїв Крут та вулиці Героїв України. Будуть проведені обстеження акваторії дна на цих місцях відпочинку, а також пляжів 6 позаміських таборів відпочинку. У цих місцях також планують провести очищення піску за допомогою спеціальної машини.

До початку купального сезону професійну підготовку пройдуть 22 рятувальники, 6 водолазів уже проходять необхідну підготовку.

Перший заступник міського голови Володимир Пелипенко також звернувся до керівника КП «Кременчук Аква-сервіс» Василя Білоуса з проханням за допомогою наявних у підприємства плавзасобів під час травневих свят об’їхати традиційні місця відпочинку кременчужан на р. Дніпро та за допомогою гучномовця попереджати їх про необхідність дотримання карантинних заходів, небезпеку вживання алкогольних напоїв та купання на стихійних місцях відпочинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *