Економіка

У Кременчуці 133 підприємця звернулися за допомогою на дітей на період дії карантину

Про це повідомила на засіданні міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації начальник департаменту соціального захисту населення та питань АТО Марина Доценко. Вона зазначила, що у Кременчуці розпочата робота з реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 №329, яка набрала чинності 05 травня 2020 року, «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» щодо надання допомоги на період дії карантину та на один місяць після дати його відміни для фізичних осіб-підприємців, в сім’ях яких виховуються діти віком до 10 років.

Прийом заяв та необхідних документів проводиться у ЦНАПі за попереднім записом. Станом на ранок 8 травня 2020 року заяви до Центру надання адміністративних послуг за призначенням допомоги на дітей на період дії карантину надали 133 фізичні особи, 53 заяви вже опрацьовуються управліннями соціального захисту населення Автозаводського та Крюківського районів.

Право на отримання допомоги мають фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої і другої групи платників єдиного податку, за умови сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року з дати державної реєстрації як фізичної особи-підприємця.

Допомога призначається з місяця звернення одному з батьків (опікуну), який зареєстрований як фізична особа-підприємець на кожну дитину до досягнення нею 10-річного віку (включно) та виплачується у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого на дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року, а саме:
– на дітей віком до 6 років – 1779 грн.;
– на дітей віком від 6 до 10 років – 2 218 грн.

Керівник Кременчуцького міськрайоного центру зайнятості Віктор Калашник повідомив, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 306 до Кременчуцького міькрайонного центру зайнятості звернулося 53 підприємства за отриманням коштів для виплати 487 своїм працівникам допомоги по частковому безробіттю на період карантину, ще 10 знаходяться в роботі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *