Головні новиниКомунальне господарствоМедицинаФото

У лікарні «Кременчуцька» будують приймальне відділення європейського рівня

Наприкінці минулого року у лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» розпочато реалізацію масштабного проєкту – реконструкцію приймального відділення під багатопрофільне відділення з можливістю поточної діагностики, надання невідкладної допомоги, а у разі необхідності і проведення екстрених хірургічних втручань, повідомляє пресслужба міськвиконкому.

Проєктом реконструкції передбачено повне переформатування старого відділення. За європейським протоколом приміщення буде розділено на три зони – «зелену», «жовту» та «червону». До «зеленої» увійдуть приміщення для самозвернення пацієнтів, за направленням сімейного лікаря, хол для очікування та оформлення історії хвороби для подальшої госпіталізації, роздягальня, душова, оглядова та гіпсові кімнати. У «жовтій» зоні будуть розташовані діагностичні кабінети: рентгенологічний, УЗД, ендоскопічний, комп’ютерний томограф та мала операційна зала (для нескладних хірургічних втручань), кімнати медперсоналу та технічні приміщення. Сюди направлятимуть пацієнтів, що потребують дообстеження. До «червоної» зони входитиме протишокова палата інтенсивної терапії. З «червоної» зони у разі необхідності пацієнтів направлятимуть у велику операційну.

Будівництво ведеться за рахунок коштів державного бюджету та співфінансування міського бюджету Кременчука. Наразі будівельні роботи ведуться активними темпами.

Завершити реконструкцію планують вже цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *