Кримінал

На водоймі річки порушники завдали понад 1,4 млн грн збитків

20 березня 2023 року поблизу смт. Семенівка інспектори з РПП СПД №1 (смт. Семенівка) ВП №1 Кременчуцького РУП затримали громадян, які здійснювали перевезення заборонених знарядь лову та свіжовиловленої риби в автомобілі ЗАЗ.

Про це повідомляє Полтавський рибоохоронний патруль

Під час опитування чоловіків було з’ясовано, що дану рибу вони виловили на території НПП «Нижньосульський» в районі села Кукоби Кременчуцького району.

Оперативно прибувши на місце події рибоохоронці Полтавщини та СОГ даного підрозділу поліції було проведено спільне документування грубого порушення Правил рибальства, яке містить ознаки кримінального проступку.

При огляді транспортного засобу виявлено 64 кг (206 екз. лящ, карась, плітка, синець) риби без документів, що підтверджує незаконність її походження та сіткоснастьові знаряддя лову, а саме «павук» в кількості 2 штук.

Своїми незаконними діями завдали збитків рибному господарству у розмірі 1 480 397,1 грн.

На винних осіб рибпатрульними складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.4 ст.85 КУпАП. До того ж, за даною справою відкрито кримінальне провадження за ст.249 ККУ (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Автомобіль та знаряддя лову вилучено слідчим. Рибу передано фізичній особі-підприємцю, з яким укладено договір про відповідальне зберігання продукції.

Тривають слідчі дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *