Освіта

Університет Лестера готовий допомогти КрНУ в організації психологічного центру

21 березня пройшов черговий раунд переговорів фахівців кафедри психології, педагогіки та філософії (ППФ) Кременчуцького національного університету з представниками університету Лестера (Великобританія). Британці заявили про готовність надати обладнання для організації на базі КрНУ психологічного центру «Терапія травми», та фахівців-психологів для проведення спільних вебінарів, повідомляє сайт КрНУ.

У грудні 2022 року Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського підписав угоду про співробітництво з Лестерським університетом. Британський виш став партнером КрНУ в межах реалізації міжнародної ініціативи «Єднання». Британська сторона задекларувала готовність надавати різнопланову допомогу КрНУ для втілення у життя спільних проектів.

Науковці Кременчуцького національного університету запропонували 29 проектів для спільного виконання. Зокрема кафедра психології, педагогіки та філософії презентувала проект організації на базі КрНУ психологічного центру «Терапія травми». Центр має стати тим місцем, де кременчужани та вимушені переселенці – діти та дорослі – могли б отримати професійну психологічну допомогу щодо подолання наслідків травмівного досвіду, набутого під час війни.

Доцент кафедри ППФ Ольга Літвінова також звернулася до британських науковців з пропозицією організувати для студентів і викладачів КрНУ гостьові лекції та вебінари, і поділитися своїм досвідом щодо роботи з дітьми, які зазнали травмівного досвіду під час війни.

Представники університету Лестера висловили готовність співпрацювати за зазначеним проектом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *