Пригоди

Рівень води у Дніпрі в Кременчуцькому районі поступово знижується

Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи просить населення Кременчуцької громади не хвилюватися, зберігати спокій – вашому життю та здоров’ю нічого не загрожує!

З початку паводка вода піднялась на 2 метри. На даний час рівень води становить на 4 МЕТРИ НИЖЧЕ від критично допустимого рівня – 71 м, рівень нижнього б’єфу знизився та на ранок 8:00 складає – 66,0 м.

За повідомленням Українського центру з гідрометеорології, 20-21 квітня, на Кременчуцькому водосховищі у Полтавській області оголошено ІІ рівень небезпеки – помаранчевий (ще вчора був ІІІ рівень небезпеки – червоний).

З метою захисту території міста та громади від можливих затоплень, в тому числі внаслідок паводків, існує система гідротехнічних споруд, яка включає захисні дамби, водовідвідні канали та насоси. Зазначена система перешкоджає потраплянню паводкових вод до міської забудови.

На даний момент деякі окремі території громади (дачні кооперативи, городи, нежитлова забудова), які знаходяться за межами захисних дамб, потерпають від дії паводкових вод.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *