Культура

У Кременчуці завершився фестиваль «Студентська весна КрНУ – 2023»

20 квітня у актовій залі корпусу № 5 відбувся фінальний концерт мистецького фестивалю «Студентська весна – 2023», присвячений Україні та її народу-переможцю. Нагадаємо, що метою цьогорічного фестивалю було формування у студентської молоді любові до країни за допомогою різноманітних форм творчості та способів її вираження за темою «Україна у серці кожного», повідомляє пресслужба університету.

Фестиваль проходив у кілька етапів. Так, на першому етапі в університеті було проведено поетичний конкурс серед студентів і співробітників (березень – поч. квітня), на другому – благодійний концерт факультетських творчих команд, які об’єдналися у єдиному творчому пориві під єдиним гаслом любові до України (13 квітня), на третьому – фінальний благодійний концерт за участю номінантів першого та другого етапів, а також народних аматорських колективів «На межі поміж» та «Квінтесенція» (20 квітня). Усі заходи відбувалися за єдиною тематикою «Україна у серці кожного».

Виступи студентів на усіх етапах були натхненними, проникнутими прагненням до самореалізації, до творчості, духом патріотизму та переможності. Творча молодь нашого університету продемонструвала неабияку згуртованість, величезну наснагу і любов до України, до нашого народу. Хвилиною скорботи та покладанням квітів до пам’ятного знаку захисникам України студентство пошанувало пам`ять усіх, хто загинув від куль російського окупанта за роки російсько-української війни.

До весняного фестивального настою студентства додалися ще й нагороди – перший проректор проф. Володимир Никифоров від імені ректора університету вручив усім номінантам та творчим колективам подяки та грамоти, а творчим командам інститутів та факультетів – ще й солодкі подарунки.

І, що найважливіше, зібрані під час концертів фестивалю «Студентська весна КрНУ – 2023» понад дві тисячі грн. вже перераховані на рахунок Збройних Сил України, що є хоч і скромним, але таким необхідним внеском у справу боротьби з ворогом та наближення перемоги України та її народу у війні з росією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *