Суспільство

У Кременчуці вулицю Шишкіна перейменували на вулицю Катерини Білокур

Катерина Василівна Білокур – українська художниця наївного мистецтва, вважається однією з найвідоміших жінок України. Вона належала до заможної селянської родини, але вже з раннього віку виявляла зацікавленість до малювання.

Катерина почала свою творчість у вільний від роботи час, що не завжди було легко знайти, адже батьки не підтримували її зайнятість. Художниця продовжувала малювати, навіть якщо для цього доводилося використовувати прості матеріали, такі вугілля, та бліді полотна які вона прала.

У 1940 році Катерина Василівна відправила листа із малюнком Оксані Петрусенко, після того як почула її пісню по радіо «Чи я в лузі не калина була» і звернулася до співачки з листом. директорці Центру народної творчості. Оксана була захоплена малюнком та запропонувала Білокур стати учасницею виставки, що проходила в Києві. Художниця погодилася, але заздалегідь не підозрювала, що ця виставка стане початком її слави.

Катерина Білокур стала відомою завдяки своїм квітковим композиціям, пейзажам та портретам, які втілились у багатьох картинах. Її роботи вражають своєю красою та чистотою виразу, а також яскравістю та наївністю кольорової гами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *