Спорт

На Полтавщині відбуваються змагання з веслування на човнах «Дракон»

В області проводять відразу два змагання з веслування на човнах «Дракон». Це Кубок України та відкрита першість області – Кубок пам’яті майстра спорту міжнародного класу Олександра Литвиненка. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Понад 300 спортсменів борються за першість на дистанціях 200, 500 та 2000 метрів. Учасники з’їхалися з Київської, Житомирської, Волинської, Черкаської, Дніпропетровської та Львівської областей. Вік спортсменів – від 19 років. Бажаю успіхів», – зауважив Дмитро Лунін.

За словами президента Федерації України з веслування на човнах «Дракон» Валерія Моргуна, після проведення змагань будуть формувати збірну команду України, яка далі на чемпіонаті світу представлятиме нашу країну.

«Кубок України проводять у трьох класах: «жінки», «чоловіки» й «мікс: чоловіки та жінки». Упродовж років наша команда була найсильнішою збірною в Європі. За загальною кількістю медалей поступалися хіба що Німеччині, – говорить Валерій Моргун. – Нині багато спортсменів долучилися до захисту держави. Водночас, переконаний, цього року на чемпіонаті світу в Таїланді ми гідно представимо нашу країну».

Президент Полтавської обласної федерації веслування на човнах «Дракон» Едуард Шевченко розповів, що від Полтавщини до змагань долучилися 90 спортсменів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *