Кримінал

У Кременчуцькому районі вилучено понад 600 метрів браконьєрських сіток з рибою

27-го травня на річці Сула у селі Дем’янівка, Оболонської тергромади, працівники сектору поліцейської діяльності на воді спільно з працівниками Національного природного парку «Нижньосульський»  виявили чоловіка, 1997 року народження, який здійснив вилов риби за допомогою сіток довжиною близько 30 метрів. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Полтавщини.

За попередніми підрахунками фахівців, сума завданих державі збитків складає понад 135 тисяч гривень. Документування злочинної діяльності забезпечила слідчо-оперативна група  відділу №1 (м. Глобино) Кременчуцького райуправління поліції. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України.

Цього ж дня в акваторії Сулинської затоки Кременчуцького водосховища, в межах сіл Липове, Святилівка, Бугаївка, Шушвалівка та Мозоліївка, Градизької тергромади, Кременчуцького району працівники сектору поліцейської діяльності на воді виявили дванадцять безгосподарських сіток загальною довжиною 600 метрів та один ятірь. Живу рибу, яка потрапила в заборонені знаряддя лову, частково випущено до водойми, а іншу передано для подальшої реалізації в дохід держави. Наразі заборонені знаряддя лову передані для знищення, про що складено відповідний акт. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *