Освіта

КрНУ покращив свої показники у світовому рейтингу THE Impact Rankings 2023

Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського увійшов до впливового світового рейтингу Times Higher Education Impact Rankings (THE). Порівняно з минулим, 2022-м роком, університет суттєво покращив свої показники – його загальний бал склав 41.9. До рейтингу THE-2023 потрапило лише 33 українських заклади вищої освіти, КрНУ серед них. Про це повідомляє пресслужба КрНУ.

Британська рейтингова агенція Times Higher Education презентувала результати щорічного рейтингу університетів Impact Rankings 2023. Він включає 1591 університет із 112 країн світу. Мета рейтингу – оцінка здобутків кращих університетів світу у досягненні Цілей сталого розвитку (ЦСР) ООН.

ЦСР ухвалені Генеральною Асамблеєю ООН на період з 2015-го по 2030 рр. Їх 17, рейтинг враховує досягнення університетів у виконанні кожної із задекларованих цілей, а також формує загальний список University Impact Rankings. THE також називають «рейтингом впливовості».

Методологія рейтингу THE University Impact Rankings базується на аналізі діяльності університетів в частині досягнення ЦСР, а саме: наукові дослідження у галузі ЦСР, соціально орієнтовані програми, вплив університету на суспільство, управління ресурсами, партнерство тощо. Ці ініціативи, практики та передовий досвід вимагають підтвердження та оцінюються за набором певних критеріїв.

Вперше Кременчуцький національний університет потрапив до рейтингу THE у 2021 році, і брав тоді участь у ранжуванні за 5 ЦСР. У 2022-му університет оцінювався за 7 ЦСР, а у 2023-му – вже за 9 ЦСР. Його загальний показник склав наразі 4,9 бали (у 2022-му він становив 41 бал). КрНУ увійшов до групи 1001+ із 1591 ЗВО світу.

Наразі оцінювання університету відбулося за такими ЦСР: подолання бідності (1); якісна освіта (4); гендерна рівність (5); промисловість, інновації та інфраструктура (9); сталий розвиток міст та спільнот (11); мир, справедливість та сильні інститути (16); партнерство заради стійкого розвитку (17). Крім того цього року КрНУ вперше оцінювався за двома новими ЦСР – «міцне здоров’я і благополуччя» (3) і «доступна та чиста енергія» (7). Попри те, що за ЦСР «доступна і чиста енергія» університет оцінювався вперше, ми здобули досить високий бал – 54,9.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *