Суспільство

Президент передав орден «Золота Зірка» матері Героя України Тетянє Кагал

Президент Володимир Зеленський передав ордени «Золота Зірка» членам родин військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки та Національного антикорупційного бюро, удостоєних звання Героя України посмертно, а також вручив державні нагороди й відзнаки представникам засобів масової інформації, волонтерської спільноти та працівникам АТ «Укрзалізниця». Про це повідомили в Офісі президента України.

Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України Маріїнського палацу в Києві.

Глава держави передав орден «Золота Зірка» членам сімей загиблих героїв України, у тому числі матері старшого лейтенанта Максима Кагала – Тетянє.

Президент України посмертно присвоїв звання «Героя України» захисникові з Кременчука – старшому лейтенанту Максиму Кагалу «Пістон», який загинув 25 березня 2022 року під час оборони Маріуполя у складі «Азову».

Тіло Героя України тривалий час знаходилося на «Азовсталі». Повернули його лише в результаті обміну.

5 січня 2023 року з Героєм прощалися у Києві на Байковому кладовищі. Тіло воїна кремували, а  16 січня у останню путь йогопровели у рідному Кременчуці та поховали на Алеї Героїв, на Свіштовському кладовищі.

Максим Кагал став на захист нашої держави з 2015 року. Був командиром взводу вогневої підтримки окремого загону спеціального призначення «Азов».

У нього залишилися мати, батько, брати. У Кременчуці частину вулиці Першотравневої перейменували на його честь..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *