Освіта

В Полтавській області стартував пілотний проєкт зі створення кулінарного хабу

На базі Центру професійно-технічної освіти №1 Кременчука працівники харчоблоків, кухарі та шкільні медсестри пройшли теоретичний курс «Сучасні тенденції в організації шкільного харчування». У червні розпочнуть практичні заняття, повідомляє пресслужба Полтавської ОВА.

Про це повідомив заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик.

«У хабі навчаються 20 майстрів виробничого навчання з Полтави, Гадяча, Решетилівки, Кременчука, щоб у майбутньому вони поширювали знання серед колег з інших закладів освіти, – розповів Олексій Бруслик. – 30 травня разом із директором Департаменту освіти та науки ПОВА Євгеном Кончаковським побували у Бориспільському професійному ліцеї на навчанні з нових технологій для працівників шкільних харчоблоків Київської області. Мали змогу спостерігати за облаштуванням сучасного харчоблоку й роботою нових «агентів змін» для реформи шкільного харчування».

Національна асоціація громадського харчування вибудувала модель організації навчання та підвищення кваліфікації кухарів. Спільно з Національним управлінням у справах освіти та молоді Естонської Республіки (HarNo) проведено семінар-навчання й підготовлено 32 тренери з-поміж майстрів виробничого навчання закладів профтехосвіти. Вони ж викладають і в Кременчуці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *