Суспільство

Кременчуцькі школярі відвідали посольства республіки Індонезія

4 березня 2020 року 45 юних дипломатів – представників всіх шкіл міста та вчителів взяли участь у проекті АСМБР та Інституту розвитку Кременчука (ІРК) “Індонезія: далека і близька”. Проект здійснено за підтримки Посольства Республіки Індонезія в Україні. Пізнавальні поїздки до іноземних посольств здійснюються кременчуцької молоддю вже більше 20 років. Починаючи з кінця 90-х років минулого століття, юні народні дипломати з Кременчука неодноразово перебували в посольствах Австрії, Алжиру, Вірменії, В’єтнаму, Грузії Індії, Індонезії, Латвії, Литви, Македонії, Малайзії, Естонії, Пакистану, Словаччини, США, Чехії та інших країн.

Завжди тепло зустрічають юних народних дипломатів індонезійські, латвійські, литовські дипломати… 04 березня 2020 року юні дипломати та активісти руху “Армія добра” прибули до Посольства Республіки Індонезія. Як зазначив організатор проекту, Почесний президент АСМБР, заступник директора ІРК з міжнародної діяльності Андрій Мельник, такого високого рівня прийому юних народних дипломатів ще не було… В Посольстві юних кременчужан зустрів повний дипломатичний склад Посольства Індонезії  –  пан Баскара Прадіпта, Міністр-Радник Посольства, а з ним також – пан Гатот Амріх Джемірін, радник, пані Ерна Херліна, радник та інші.

Поважні дипломати привітали гостей та розповіли про структуру посольства, про діяльність дипломатичної місії Республіки Індонезія в Україні. Потім індонезійські дипломати показали гостям робочий кабінет посла, відділ культури і інформації, консульський відділ. Діти мали змогу переодягнутись у індонезійський національний одяг. Вони багато фотографувались біля традиційних індонезійських масок та героїв індонезійського епосу. Юних кременчужан пригостили фруктами і соками. Протокольне фото завершило змістовне і цікаве перебування у посольстві. Далі народні дипломати відвідали національний ботанічний сад, де познайомились з куточком Індонезії. А в своїй Резиденції дітей вже чекав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні, Його Високоповажність доктор Юдді Кріснанді з дружиною пані Веллі Ельвірою і дочкою пані Аєшою Фатма Нандірою. Прийняти гостей в Резиденції Посла – це висловлення високої поваги до запрошених. Гостям запропонували обід, який по-доброму здивував цікавими і смачними блюдами індонезійських національної кухні. Пан Посол, його дружина та працівники посольства розповіли про блюда, які представлені під час обіду. На столі було багато овочів і фруктів, різноманітних солодощів. Обід був гарним… І ось залунала музика: це дочка пана Посла виконала декілька класичних творів на фортепіано! А далі – експрес – вікторина “Чи знаєш ти Індонезію?”. Вікторину провів співробітник посольства, кандидат філологічних наук пан Прабово Хімаван. За всі вірні відповіді діти отримали гарні призи. Це десятки термосів, термокружок тощо. Після вікторини відбувся майстер-клас гри на ангклунзі. Ангклунг – це національний індонезійський інструмент. У швидко створеному оркестрі грали всі: пан Посол, його дружина, перекладач, діти, вчителі… Здавалося, що на цьому інструменті неможливо навчитись грати. Але вже через 3-5 хвилин зазвучала індонезійська пісня і …відомі українські мелодії. Посол і члени його сім’ї подарували пам’ятні подарунки всім учасникам заходу. Кожний з кременчужан отримав по подарунку – фірмову кружку та львівському круасану – сенвічу на дорогу. Вже по дорозі до дому діти мали змогу побачити “Маленьку Індонезію” – знамениті історичні споруди Індонезії в зменшеному вигляд в Труханов островіі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *