ВладаГоловні новини

У Кременчуці з робочим візитом перебуває прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Сьогодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль перебуває з офіційним візитом у Кременчуці. Це перша робоча поїздка керівника Уряду України до нашого міста. Разом із ним до нас завітали Віце-Прем’єр-Міністр Олег Уруський, Міністр розвитку економіки та торгівлі Ігор Петрашко, Міністр інфраструктури Владислав Криклій, в. о.   голови правління Укрзалізниці Іван Юрик, повідомляє пресслужба міськвиконкому.

Під час  свого перебування у Кременчуці Денис Шмигаль відвідав ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», де він познайомився з потужностями КВБЗ, продукцією, яку виготовляє один із флагманів машинобудування України та обговорив проблеми вітчизняних виробників, в тому числі  і проблеми підприємств залізничного машинобудування.  

У робочій нараді, що проводив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, взяли участь  голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, міський голова Кременчука Віталій Малецький, народні депутати України Олексій Мовчан та Олександр Бакумов,  голова наглядової ради ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимир Приходько та керівники промислових підприємств міста.

         Володимир Приходько розповів керівникові Уряду про проблеми, з якими стикається ПАТ «Кюківський вагонобудівний завод», зокрема, втрату традиційних ринків збуту вантажних вагонів, зменшення внутрішнього попиту, закупівлю поїздів ( цього разу для Харківського метрополітену) у китайській компанії, а не у українського виробника, який також виготовляє таку продукцію, сучасну і якісну.

         Підводячи підсумки робочої наради на крюківському вагонобудівному заводі під час брифінгу Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що захист і підтримка вітчизняного  виробника – це пріоритет для Уряду України. Він підкреслив, що сьогоднішня нарада на КВБЗ проведена за результатами візиту до Кременчука Президента України  Володимира Зеленського 6 березня 2020 року. Прем’єр-міністр повідомив, що вчора було затверджено фінансовий план Укрзалізниці і ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» вже найближчим часом отримає кошти за раніше виготовлену продукцію. Перед Укрзалізницею поставлене завдання розробити середньострокові та довгострокові плани, щоб підприємства  бачили свою перспективу на майбутнє, бачили, що потрібно Укрзалізниці і на які  замовлення вони зможуть розраховувати. Він також повідомив, що уряд бачить перспективу підняти попит на вантажні вагони вітчизняного виробництва вже цього року. Говорив Денис Шмигаль і про необхідність  розширення експортного потенціалу українських підприємств, просування продукції вітчизняного  товаровиробника за кордоном, пошук нових ринків збуту за межами України. Очільник уряду також зазначив, що 90 пасажирських вагонів, як і обіцяв Президент України Володимир Зеленський, у ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» цього року буде закуплено. Уряд України робитиме все для того, щоб український товаровиробник почував себе впевнено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *