Комунальне господарство

Кременчужанам не доведеться платити за повірку будинкових лічильників тепла

Прилади обліку теплової енергії перевірятиме КП «Теплоенерго» за рахунок обігових коштів підприємства з подальшою компенсацією відповідно до чинного законодавства

Останнім часом питання щодо повірки теплових лічильників є найбільш обговорюваним. Справа в тому, що кошти на ці цілі не передбачені в тарифі на теплову енергію, тож мешканці будинків, де у приладів обліку теплої енергії прийшов строк ремонту і повірки, збирали на це додаткові кошти і самостійно здавали загальнобудинкові прилади на повірку. Щоб кременчужани не займалися не притаманною їм справою, сьогодні виконавчий комітет Кременчуцької міської ради прийняв рішення «Про забезпечення поточного ремонту вузлів комерційного обліку теплової енергії та їх повірки», повідомляє пресслужба міськвиконкому.

Враховуючи те, що дане питання не врегульоване на державному рівні і наразі на розгляді перебуває відповідний законопроєкт, було запропоновано прийняти рішення, яким зобов’язати КП «Теплоенерго» своєчасно виконувати поточний ремонт вузлів комерційного обліку теплової енергії, термін повірки яких закінчується до кінця опалювального періоду, за рахунок обігових коштів підприємства з подальшою компенсацією відповідно до вимог чинного законодавства. Відповідне рішення має бути також затверджене на сесії міської ради.

Наразі у кременчуцьких будинках встановлено 833 лічильника тепла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *