Комунальне господарство

Щодня “Кременчукводоканал” витрачає тонни вартісних реагентів для очищення та знезараження води

З березня через погіршення якості води Кременчуцького водосховища зберігається ускладнена ситуація з забарвленістю води. Цей показник досяг гранично можливого рівня. Попри складну ситуацію, водопровідна вода відповідає усім санітарним вимогам ДержСанПіН завдяки цілодобовим зусиллям працівників КП «Кременчукводоканал». Про це повідомляє “Кременчук Офіційний”.

Попри складну ситуацію, водопровідна вода відповідає усім санітарним вимогам ДержСанПіН завдяки цілодобовим зусиллям працівників КП «Кременчукводоканал».

Очисні споруди КП «Кременчукводоканал» працюють на межі технологічних можливостей. Проводиться посилений контроль за якістю води на усіх етапах очищення і перед подачею її споживачам. Через ці фактори підприємство витрачає майже реагентів у 2,5 раза більше порівняно з попередніми роками. У квітні 2023 року для очищення води використали 71 тонну реагентів.

До повномасштабного вторгнення рф до України підприємство більшість реагентів закуповувало у вітчизняних виробників. Внаслідок воєнних дій більшість українських виробників припинили промислове виробництво цих хімічних сполук. Тому, для підтримки якості води на високому рівні, Кременчукводоканал закуповує реагенти в країнах Європи. Вартість таких придбань збільшилася на 100-150%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *