Кримінал

На Полтавщині затримала групу злодіїв, які «промишляли» крадіжками з магазинів та офісів

У причетності до щонайменше 7 крадіжок на території Полтавського регіону поліція викрила двох мешканців області, 37 та 39 років. Про це повідомив начальник Головного управління поліції області Євген Рогачов.

Злочинну діяльність фігурантів припинили оперативники Управління карного розшуку та відділу кримінального аналізу поліції області спільно з розшуківцями та слідчими Полтавського райуправління, за процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури, із залученням батальйону поліції особливого призначення.

Фігурантів затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Досудовим розслідуванням встановлено, що вони спеціалізувалися на крадіжках грошей з магазинів та офісних приміщень. Під час обшуків за адресами проживання спільників та в автомобілях, якими вони користувалися, слідчі поліції вилучили гроші, знаряддя злочину та інші речові докази. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозри та обрання запобіжних заходів.

У рамках кримінальних проваджень, відкритих за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. Водночас правоохоронці здійснюють заходи щодо встановлення причетності цих осіб до аналогічних злочинів, вчинених на території Полтавщини.

Довідково. Санкція статті передбачає кримінальне покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *