Суспільство

Вода у р. Дніпро та Сухий Кагамлик в районі пляжів не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам

За результатами санітарно-мікробіологічного дослідження від 30 червня   показники мікробіологічної забрудненості води річкової у р. Дніпро та р. Сухий Кагамлик  не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Зокрема:

–  у р. Сухий Кагамлик, пляж в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький», індекс ЛКП на початку та наприкінці пляжу становить  62 000 од. при допустимому значенні – 5 000 од.

–  у р. Дніпро,  центральний пляж, індекс ЛКП на початку та наприкінці пляжу становить 23 000  од.  при допустимому значенні – 5 000 од.

Про це повідомляє Кременчуцький відокремлений підрозділ Державної установи «ПОЛТАВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я  УКРАЇНИ».

Нагадаємо, що у Кременчуці  проводиться щотижневий відбір та лабораторні дослідження проб якості води відкритих водойм в місцях масового відпочинку.  

Індекс ЛКП – свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозопозитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *