Пригоди

На Полтавщині виникло 2186 пожеж, на яких загинули 63 людини, з них 2 дітей

15 грудня у офіційному медіацентрі при Полтавській ОВА заступник начальника управління-начальник відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління Володимир Сліпець розповів представникам ЗМІ статистику пожеж, вимоги пожежної безпеки до встановлення ялинки та правила безпечної поведінки під час зимового періоду.

«Як свідчить статистика, у період зимових свят зростає кількість пожеж спричинених неправильним влаштуванням ялинок, експлуатацією електрогірлянд низької якості або ж взагалі несертифікованих», – зауважив Володимир Сліпець.

Упродовж зимового періоду трьох останніх років внаслідок порушення правил влаштування ялинок виникла 21 пожежа, на яких травмувалося 5 осіб, із них 1 дитина. При цьому 20 пожеж виникли через гірлянди і одна пожежа – внаслідок необережного поводження з відкритим вогнем.

Співробітник Служби порятунку зазначив, що вдома рекомендується тримати вогнегасник з масою вогнегасної речовини від 2 до 5 кг, аби загасити займання на початковій стадії та нагадав, що у період дії воєнного стану забороняється продавати та використовувати піротехнічні вироби. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *