Кримінал

На Полтавщині затримали чоловіка за хуліганство та незаконне проникнення до житла

31 грудня близько 20-ї години до відділення поліції №4 (м. Зіньків) звернувся місцевий мешканець, який повідомив про звуки пострілів у приватному господарству одного із сіл Зіньківської громади.

– У ході проведення першочергових слідчих дій встановлено, що місцевий 51-річний мешканець здійснив декілька пострілів із незареєстрованої мисливської рушниці у вхідні двері будинку своєї колишньої співмешканки. На щастя, від протиправних дій фігуранта ніхто не постраждав.  Правопорушника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за вчинення хуліганства та незаконного проникнення до житла, повідомив Борис Ніколайчук, начальник відділення поліції №4 (м.Зіньків).

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Зіньківського відділу Диканської окружної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, якщо воно вчинене із застосуванням вогнепальної зброї) та частини 1 статті 162 (Незаконне проникнення до житла) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

У разі визнання вини судом фігуранту загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *