ВідеоГоловні новиниКриміналФото

Поліція затримала 8 учасників банди, які готували вбивство поліцейського та депутата

Члени озброєної злочинної банди створювали штучні майнові конфлікти та вимагали кошти з громадян. Протягом 2023 року спільники вбили одну особу та скоїли замах на вбивство іншої, повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У Кременчуці правоохоронці затримали 8 учасників озброєної банди на чолі з кримінальним авторитетом, які готували вбивство депутата Полтавської обласної ради та його родича – представника правоохоронних органів.

У ході оперативно-розшукових заходів оперативники встановили, що члени групи готують вбивство заступника начальника одного з районних управлінь в Дніпропетровській області та депутата Полтавської обласної ради. Поліцейський був обраний жертвою через свою професійну діяльність, а депутат – у зв’язку з громадською діяльністю щодо боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Для втілення задуманого 48-річний організатор, будучи підсудним у одному з кримінальних проваджень щодо розповсюдження наркотиків, дав завдання своєму сину пройти вогневу підготовку у тирі. Для реалізації плану інші учасники угруповання відслідковували маршрути пересування потенційних жертв.

Задля унеможливлення вбивств, вранці 14 лютого, поліцейські та співробітники СБУ за силової підтримки спецпідрозділів ДСР, КОРД ГУНП в Полтавській області та працівників спецпідрозділу СБУ затримали членів угруповання та провели 12 обшуків.

У ході досудового розслідування встановлено організатора та сімох його спільників, включно з рідним сином. Батько фігуранта створив злочинну групу з метою розповсюдження злочинного впливу та вимагання коштів з громадян. Членами угруповання стали знайомі сина, які мали гарну фізичну підготовку.

Наразі відомо про жорстоке вбивство чоловіка у 2023 році, який вступив у конфлікт з членами угруповання. До вбивства фігуранти ретельно готувались та вивчали маршрути пересування, а в подальшому у вечірній час застрелили чоловіка з мисливської рушниці. Другою жертвою міг стати чоловік, який продав цю рушницю членам угруповання та дав про це свідчення поліції. Влаштувавши переслідування, по автомобілю жертви було відкрито вогонь, а при спробі втечі чоловіка намагались забити битами, проте йому вдалось втекти.

Організатору, його сину та ще одному спільнику повідомлено про підозру за:

– ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця);

– ст. 115 (Умисне вбивство);

– ч. 1 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу);

– ст. 257 (Бандитизм);

– ст 189 (Вимагання).

Найближчим часом іншим пʼятьом фігурантам буде вручено повідомлення про підозру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *