Комунальне господарство

Водозахісна дамба водосховища зазнала значних руйнувань

30 березня 2023 року представниками Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області за участі голови Градизької територіальної громади Мирослава Носа, депутата громади Григорія Радочина та старости Пронозівського старостинського округу Володимира Демченка проведено обстеження берегової лінії Кременчуцького водосховища на найбільш небезпечних ділянках, а також уже закріплених ділянках берега у межах населених пунктів Градизьк, Мозоліївка Градизької селищної ради.

За повідомленням Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області, оглянуто Оболонську захисну дамбу №4, яка використовується для автобусного сполучення між с. Шушвалівка та с. Мозоліївка.

На сьогодні , дамба, внаслідок хвильового, вітрового впливу та льодових навантажень зазнала значних руйнувань. Плити, якими кріпиться укіс дамби, деформовані, під ними спостерігаються значні вимоїни.

Невжиття термінових заходів може призвести до руйнації самої споруди, а разом з нею і дорожнього асфальтового полотна.

Не менш критичною є ситуація на території човнової станції, де вода практично підійшла до фундаменту приміщення. В смт. Градизьк через підмив почалось руйнування полотна проїздної дороги. Вздовж берегової (неукріпленої) лінії с. Мозоліївка спостерігається інтенсивний розмив прибережної захисної смуги.

Всі ці проблемні ділянки потребують негайного реагування!

Під час обстеження комісією відмічено той факт, що раніше побудовані дамби виконують свою функцію в повному обсязі, тому берегоукріплювальні заходи є доцільними та обгрунтованими.

За підсумком зустрічі було прийнято рішення звернутися до Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС для розгляду вищезгаданих питань на комісії та подальшого їх вирішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *