Суспільство

З 15 серпня набирає чинності заборона на вилов річкових раків

Раки мають найбільшу кількість заборон на їх вилов серед усіх водних мешканців наших водойм. Річкові раки – цінні безхребетні водні мешканці, водночас відповідальне ставлення та належний державний контроль може врятувати їх запаси в існуючих водоймах.

Враховуючи рекомендації Інституту рибного господарства НААНУ, з метою збереження популяції раків Полтавським рибоохоронним патрулем видано наказ про встановлення заборони на лов (добування) річкових раків у рибогосподарських водних об’єктах Полтавської області http://pl.darg.gov.ua/files/13/08_07_nakazRak.pdf

Терміни заборони: з 15.08 по 30.09.2023 р. (включно).

Найближчим часом розпочнеться вкрай важливий період у житті раків – їх друга линька. У цей час відбувається заміна всього хітинового покриву, що прикриває тіло рака, а також оновлюються зябра та травна система. Линяють раки не у норах, а на відкритому просторі, тому в цей період линяючий рак стає досить вразливим, малорухливим і з легкістю може стати здобиччю для хижої риби та браконьєрів.

Просимо бути відповідальними та не нехтувати даною забороною, адже лов членистоногих під час заборони є грубим порушенням природоохоронного законодавства.

Телефонна «гаряча лінія» відомства (Полтавський рибоохоронний патруль): (096) 907 5008.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *