Суспільство

Якість води відкритих водойм в місцях відпочинку жителів Кременчука не відповідає вимогам

За інформацією Кременчуцького відокремленого підрозділу Державної установи «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», якість води відкритих водойм в місцях масового відпочинку жителів Кременчука не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам.  

Результати санітарно-мікробіологічного дослідження від 22.09.2023р. свідчать про високу  забрудненість  річкової води:

  • р. Сухий Кагамлик, пляж в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» –  індекс лактозопозитивної палочки на початку  пляжу складає 62 000, кінець пляжу – 620 000, (допустиме значення – 5 000).
  • р. Дніпро,  центральний пляж – індекс ЛКП початок пляжу – 62 000  кінець пляжу  130 000, (допустиме значення – 5 000).

З метою недопущення виникнення та розповсюдження  інфекційних захворювань санлікарі не рекомендують  купатися на пляжі в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» (р. Сухий Кагамлик»), та центральному пляжі (р. Дніпро) не використовувати воду з водойм для миття рук, фруктів та овочів, а також закликають не користуватися іншими  місцями відпочинку біля водойм, перш за все для купання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *