Спорт

“Кременчук” не зміг вибороти перемогу над “Київ Кепіталз”

Одинадцятого січня у Києві ХК «Кременчук», в рамках 21-го туру ЧУ з хокею, зіграв проти місцевої команди «Київ Кепіталз».

На початку поєдинку команда «Київ Кепіталз» зуміла відзначитися швидким голом: результативною дією відзначився Берднікс, який у своєму фірмовому стилі кидав здалеку, а шайбу у ворота Кучера переправив Безуглий.

Втім вперше за історію протистоянь у столиці команда Дмитра Сумця зуміла відзначитися у першому періоді. Здавалося б ніщо не віщувало біди після кидка Браги з наддалекої відстані, але Бабік не розрахував відскок шайби від льоду й був змушений капітулювати.

До завершення стартової 20-хвилинки господарі після єдиного вилучення отримали шанс дві хвилини пограти у більшості. Щоправда, особливих дивідендів винести з цього не вдалося. Однак на першу перерву в якості лідерів підопічні Вадима Шахрайчука все ж таки пішли. Кривоножкін хоч і втратив рівновагу, але прострілив з-за воріт на п’ятачок, і якщо з кидком Дворника Кучер впорався, то після добивання від Олійника кіпер гостей був безсилим.

У другому періоді кияни зуміли розвинути свою перевагу. Знову результативними діями відзначилася друга ланка атаки. Дворник та Кривоножкін організували швидку атаку 2в1, яка завершилася 16-ою закинутою шайбою Андрія у чемпіонаті. Натомість, Микола оформив асистентський дубль.

Протягом цієї 20-хвилинки також було всього одне вилучення на дві команди, яке до свого пасиву заніс екс-кременчуківець Бабчук. Щоправда й “гості “Кременчук” кількісну перевагу не реалізували.

Третій період підопічні Дмитра Сумця розпочали зі швидкої шайби. Лялька скористався невпевненими діями киян біля власних воріт й оформив свій 24-й гол у сезоні, наздогнавши найкращого бомбардира чемпіонату Панченка.

Щасливою для киян стала 58-ма хвилина. Підопічні Вадима Шахрайчука спочатку також реалізували більшість. Таран чудовим пасом знайшов Кривоножкіна на п’ятачку, а Андрій спокійно розібрався з Кучером, оформивши дубль. За трохи більше ніж 30 секунд свою майстерність продемонстрували найкращий асистент та бомбардир чемпіонату. Черненко прострілив з-за воріт, а Панченко повернув «Київ Кепіталз» гандикап у дві шайби. Як результат, 26-а результативна передача для Сергія й 25-а закинута шайба від Ярослава.

Кияни втретє обіграли “Кременчук” на власному льоду, обійшовши суперників у турнірній таблиці. Обидві команди мають по 41-му очку, але завдяки додатковим показникам саме підопічні Вадима Шахрайчука з двома матчами у запасі посідають другу сходинку.

«Київ Кепіталз» – «Кременчук» – 5:3 (2:1; 1:0; 2:2)

Шайби: 1:0 – Безуглий (Берднікс, Койда), 02:26; 1:1 – Брага, 13:16; 2:1 – Олійник (Дворник, Кривоножкін), 19:49; 3:1 – Кривоножкін (Дворник, Олійник), 31:04; 3:2 – Лялька (Целогородцев), 41:17; 3:3 – Матвієнко (Середницький, Матусевич, більшість), 48:13; 4:3 – Кривоножкін (Таран, Серкірко, більшість), 57:09; 5:3 – Панченко (Черненко), 57:40

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *