Кримінал

У Кременчуці шахрай працював під виглядом поліцейського

Працівники відділення №1 Кременчуцького районного управління поліції вручили підозру місцевому мешканцю 1998 року народження, який ошукав кременчуківця. За фактом вчинення шахрайства слідчим підрозділом поліції здійснюється досудове розслідування.  

Про це повідомив Відділ комунікації поліції в Полтавській області.

Слідчими відділення №1 Кременчуцького районного управління поліції встановлено, що 24 жовтня фігурант, представившись поліцейським, завітав до помешкання місцевого чоловіка 1959 року народження та заволодів його грошовими коштами. 

«Імітуючи проведення слідчої дії зловмисник заволодів грошовими коштами потерпілого в сумі 6 тисяч гривень та 300 доларів США. Під час проведення оперативно-розшукових та слідчих дій поліцейські з’ясували, що до злочину причетний місцевий мешканець 1998 року народження. Йому повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу», –   повідомив Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавщини.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Кременчуцької окружної прокуратури, розслідується кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. 

У разі визнання вини судом підозрюваному загрожує штраф від трьох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *