Освіта

Професору КрНУ Олені Кобильській присуджено премію Верховної Ради України

Премія призначена доктору технічних наук, професору кафедри інформатики і вищої математики Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського Олені Кобильській за роботу “Математичне та комп`ютерне моделювання теплових процесів у складних системах металургії та електромеханіки”. Про це повідомляє пресслужба університету.

Призначення премії відбулося згідно Постанови №10309 Верховної Ради «Про присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2022 рік» та подання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій. Постанова ухвалена Радою 20 грудня 2023 року.

Кандидатуру професора Олени Кобильської висунуто на здобуття премії Верховної Ради для молодих вчених рішенням вченої ради Кременчуцького національного університету. Рішення ухвалено 23 червня 2022 року абсолютною більшістю голосів (44 – за, проти – 0).

Олена Кобильська – доктор технічних наук, доцент, професорка кафедри інформатики та вищої математики КрНУ. У 2011 році під керівництвом завідувача кафедрою професора Віктора Ляшенка успішно захистила дисертацію у Харківському національному університеті радіоелектроніки на тему «Нелокальні та крайові задачі для рівняння теплопровідності у металургії» та отримала науковий ступінь кандидата фізико-математичних наук (ДК № 005624).

Кандидат фізико-математичних наук зі спеціальності 01.05.02 – математичне моделювання та обчислювальні методи. Доктор технічних наук за спеціальністю 01.05.02- математичне моделювання та обчислювальні методи.

Олена Кобильська – автор близько 100 публікацій з математичного моделювання та чисельних методів. У 2014 році стала лауреатом гранту Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених. Експерт секції Наукової ради Міністерства освіти і науки за фаховим напрямом «Математика».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *