Освіта

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт у КрНУ відбудеться під патронатом ЮНЕСКО

іжнародному конкурсу студентських наукових робіт, організатором якого є Кременчуцький національний університет ім. М. Остроградського, надано патронат Національної комісії України у справах ЮНЕСКО. Конкурс проходитиме у квітні-червні 2024 року.

Відповідна інформація надійшла від Департаменту міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України, повідомляє сайт університету.

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт проводиться на базі Кременчуцького національного університету (КрНУ) та за підтримки Міністерства освіти і науки України сьомий рік поспіль, починаючи з 2017-го. Щороку до нього долучається все більше країн-учасниць, захід набуває все більшої ваги у професійному середовищі. Рішення Національної комісії України у справах ЮНЕСКО про надання патронату конкурсу – це свідчення визнання його статусу на державному рівні.

Рівень організації конкурсу та кількість його учасників зростають щороку. Зокрема у 2023 році до участі у заході долучилися представники 30 країн (Австрія, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Греція, Грузія, Естонія, Ізраїль, Індія, Іспанія, Італія, Ірландія, Казахстан, Китай, Латвія, Литва, Молдова, Нігерія, Німеччина, Норвегія, Польща, Сербія, Словаччина, Словенія, Сполучені Штати Америки, Туреччина, Україна, Франція, Чехія, Швейцарія).

Учасниками конкурсу стали 144 заклади вищої освіти, на розгляд журі було подано 598 студентських наукових робіт, над якими працювали 1021 студент.

За підсумками конкурсу було визначено 285 робіт-переможців. Їх автори нагороджені дипломами І-ІІІ ступенів. Серед переможців 60 студентів Кременчуцького національного університету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *